Графік роботи:

Пн.-Птн.: 09:00–18:00

Самовивіз доступний з 09:00 до 17:00

Замовлення на сайті приймаються цілодобово

0
Мій кошик
Каталог
Порівняння
Додайте товари для порівняння

Тести для харчових продуктів

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Лабораторні експрес тести для харчових продуктів проводять, щоб гарантувати їх безпечність. Важливо проводити контрольні аналізи протягом усього виробничого процесу. Ці аналізи дають змогу виявити забруднювачі та певні патогени, оцінити харчовий склад і перевірити відповідність нормативним стандартам.

Безпека харчових продуктів є нормативною вимогою для всіх харчових підприємств. Тому виробники мають запровадити набір правил, процедур і систем перевірки для забезпечення безпеки продукції. Системи управління якістю або забезпечення якості допомагають створити середовище, в якому можна контролювати виробництво. Ці системи, які використовують процесний підхід, базуються на оцінці ризиків, зокрема, використовують різні методи для складання технологічних схем та планів санітарного контролю. У цих планах контролю перераховані всі небезпеки: мікробіологічні, хімічні, сторонні тіла, алергени тощо.

Тести для харчових продуктів

Після виявлення небезпек і ризиків необхідно оцінити ефективність заходів контролю, і саме тут вступає контроль якості. Основною метою контролю якості харчових продуктів є перевірка безпечності готової продукції, розміщеної на ринку.

Контролюючи якість продуктів харчування ви досягнете наступних цілей:

  • Продукція відповідає різним нормам і специфікаціям.
  • Поглибити знання про продукти та виробничі процеси.
  • Посилити здатність виявляти невідповідності.
  • Постійно вдосконалювати систему контролю.
  • Зменшити витрати, пов'язані з неякісністю продуктів.
  • Створити ще більшу довіру до вашої системи управління, а отже, до вашої компанії, її продукції та іміджу бренду.

Перш ніж визначити контрольні аналізи, вам потрібно знати, що ви намагаєтеся перевірити, і почати з використання всіх нормативних актів, застосовних до вашої галузі, від найзагальніших до найбільш конкретних (наприклад, типу продукту). Список довгий, але вкрай необхідно знати та чітко перелічувати всі нормативні акти, які регулюють вашу діяльність.

Які тести продуктів харчування потрібно проводити?

  1. Перевірка автентичності. Ви впевнені в тому, що купуєте? Автентичність є величезною проблемою в харчовій промисловості, і аналізи відіграють вирішальну роль для вашого бізнесу. Вони важливі для забезпечення безпеки продукції та захисту споживачів, а також для боротьби з шахрайством.

Ці аналізи дозволяють виявляти такі проблеми, як змішання рослин, лікарські речовини (продукти тваринного походження або харчові добавки), навмисна фальсифікація, мотивована фінансовою вигодою, наприклад додавання води в молоко, суміші харчові олії, заміна видів м’яса (конина проти яловичини), наявність ГМО тощо.

Тип продукту відіграватиме дуже важливу роль у виборі методів, які будуть використовуватися для дослідження, і є багато спеціалізованих лабораторій, які можуть допомогти вам вибрати найбільш відповідну техніку для вас і продукту, який потрібно перевірити.

  1. Алергени. Тест продуктів харчування на алергени, перелічені нижче, повинен бути зазначений на етикетках. Основним ризиком для виробників є перехресне забруднення або випадкова присутність.
  • Зернові культури, що містять глютен (пшениця, жито, ячмінь, овес або їх гібридизовані сорти) та продукти на основі цих злаків.
  • Ракоподібні та продукти з ракоподібних.
  • Яйця та продукти на їх основі.
  • Риба та рибні продукти.
  • Арахіс і продукти на основі арахісу.
  • Соя та продукти на її основі.
  • Молоко та продукти на його основі (включаючи лактозу).
  • Горіхи (мигдаль, фундук, волоські, кешью, пекан, макадамія, бразильські горіхи, фісташки тощо) і горіхові продукти.
  • Селера та продукти із селери.
  • Гірчиця та продукти на основі гірчиці.
  • Молюски та продукти на основі молюсків тощо.

Для виявлення або кількісного визначення алергенів можна використовувати різні методики.

  1. Мікробіологія. Мікробіологічний ризик є найсерйознішим у харчовій промисловості, а наслідки харчових захворювань можуть бути непередбачуваними. Тест продуктів на мікробіологію складається з перевірки, як мінімум, відсутності патогенів у готовій продукції, а також протягом усього виробничого процесу. Патогени включають не тільки бактерії, але також віруси, дріжджі, цвілі, водорості, паразитичні найпростіші та мікроскопічні паразитичні черви.

План мікробіологічного контролю пов’язаний із планом санітарного контролю, який визначає небезпеку та ризики сировини та виробничих процесів, але також спирається на належну гігієнічну практику.

Тип продукту, його використання та виробничий процес визначають вибір патогенів для тестування, частоту контролю та відбір проб. Може бути кілька методів виявлення та підрахунку бактерій, вірусів і паразитів, які можуть залежати від використовуваних методів і матриць, що аналізуються.

  1. Хімічні забруднення. В останні роки з’явилися нові методи аналізу та тести продуктів, які постійно вдосконалюються. Вони дозволяють нам ідентифікувати все більше і більше забруднювачів і зменшувати межі кількісного визначення.

Існують різні типи хімічних забруднень, які можуть потрапити в харчовий процес:

Хімічні забруднювачі навколишнього середовища:

  • Важкі метали (свинець, кадмій, ртуть, миш'як тощо).
  • Діоксини та фурани.
  • Пестициди (інсектициди, фунгіциди, гербіциди).
  • Вуглеводні.
  • Залишки ліків.
  • Радіоактивні речовини (цезій-137 тощо).

Експрес тести для харчових продуктів

Технологічні та промислові забруднення:

  • Перхлорати.
  • Розчинники.
  • Засоби для чищення тощо.

Забезпечення необхідного контролю харчових продуктів не тільки захищає споживача, а також контролює витрати пов’язані з певними ризиками при невідповідності продукції. Також систематичний контроль підвищує іміджу бренду вашої компанії.

В інтернет маркеті https://simvolt.ua/ ви знайдете широкий асортимент товарів для тестування продуктів харчування від надійних виробників. Контролювати якість харчових продуктів легко з SIMVOLT!

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.