Кількість
|
Вартість
|
||
|
Рефрактометри у харчовій промисловості застосовують в основному для контролю концентрації алкоголю і цукру як у сировині так і в готовій продукції. У цукровій промисловості, виноробстві, при виробництві соків, джемів, патоки, сиропів, меду, як для вибіркового аналізу, так і для контролю концентрації в потоці - успішно працюють рефрактометри.
Купити правильну модель, що підходить саме для Ваших задач, допоможуть фахівці SIMVOLT. Для цього необхідно визначитись, у якому діапазоні концентрацій потрібно буде працювати. Як правило, рефрактометри розраховані на один з діапазонів – високої концентрації, середньої чи низької, хоча є і універсальні моделі. У назві приладу, крім робочого діапазону, вказано, для яких речовин може використовуватись дана модель, що особливо зручно при виборі та коли Ви купуєте рефрактометр.
Для визначення концентрації цукру користуються шкалою Brix. Це американська одиниця вимірювання, значення Brix показує процентний вміст сахарози у водному розчині. Наприклад 25 одиниць Brix означає, що у 100 г розчину міститься 25 грам сухої речовини і 75 грамів води.
Зверніть увагу на моделі REF 107/117 і REF 108/118, що мають широкий діапазон вимірювання, тому можуть бути використані для контролю різної концентрації цукру у фруктах, овочах, соках, вині, безалкогольних напоях, у цукровій промисловості тощо. Для цього в моделі REF 107/117 є три шкали 0-42%, 42-71% та 71-90% Brix, а у моделі REF 108/118 – дві шкали 0-50% та 50-80% Brix. Є також спеціальна модель рефрактометра REF330 для аналізу молока, що крім визначення концентрації в одиницях Brix, визначає такий параметр як COMO (кількість сухого обезжиреного залишку молока). Цей параметр дуже важливий, оскільки за його величиною можна зробити висновок про якість молока. Для натурального молока СОМО складає порядку 8% і більше.
Всі рефрактометри, купити які Ви можете у нашому маркеті, в обов’язковому порядку оснащені автоматичною системою компенсації температури, що зменшує вплив температури на визначення показника заломлення і суттєво підвищує точність вимірювань.
Купити рефрактометри цих та інших моделей Ви зможете на сайті нашого маркету, або зателефонувавши нашим менеджерам. Ціни на рефрактометри досить демократичні і стартують з 1000 гривень.
Рефрактометри для харчової/хімічної промисловості (Brix)
Рефрактометри застосовують для визначення концентрації розчинів, відсотку вмісту твердих домішок у рідинах, ступеню вологості паст, меду, гелів, та інше. Результат вимірювання залежить від значення заломлення світла, що проходить через рідину – саме його і вимірюють за допомогою рефрактометра.
Рефрактометри широко застосовуються в харчовій промисловості та інших сферах: галузях сільського господарства, медицині, хімічній і нафтовій промисловості, фармацевтичній галузі, при виробництві парфумів тощо. Високоточний рефрактометр купити можна в маркеті вимірювальних приладів «SIMVOLT» за доступними цінами.
Особливості конструкції та використання рефрактометрів
Основний оптичний елемент пристрою – головна (вимірювальна) призма. До неї щільно прилягає захисне скло, на яке наносять краплю або тонкий шар речовини, що досліджується. Денне світло проходить через речовину і головну призму, заломлюється, а далі (через систему лінз) падає на шкалу рефрактометра. Залежно від показника заломлення речовини промінь світла буде вищим або нижчим на шкалі, а спостерігач бачить на шкалі кордон світла і тіні. Показник заломлення належить до небагатьох фізичних величин, які можна виміряти з дуже високою точністю, за короткий проміжок часу та невеликим об’ємом зразка.
У харчовій промисловості рефрактометр – обов'язковий прилад в дослідних і виробничих лабораторіях. Його використовують для визначення вологості меду, концентрації цукру в напоях, вмісту жиру і сухих речовин в молоці, для швидкого аналізу кави та визначення її смаку (гіркоти або кислоти). На нашому сайті https://simvolt.ua/ Ви зможете придбати надійний рефрактометр для меду та для вимірювання показників інших харчових продуктів.
Застосування рефрактометрів в харчовій і хімічній промисловості
- Слабоалкогольні напої (пиво). Отримання якісного напою шляхом поліпшення процесу ферментації пива після вимірювання концентрації сусла.
- Фруктові соки. Отримання висококонцентрованого фруктового соку шляхом часткового видалення води за допомогою багатоступінчастого випарювання.
- Розчинна кава. Знання точної сухої маси кавового екстракту безпосередньо впливає на якість та міцність продукції.
- Молочна продукція. Визначення концентрації ароматизаторів та інших інгредієнтів, що впливають на смак та якість продукції.
- Вино. Визначення концентрації виноградного соку в початковому суслі та подальший контроль цукру при виробництві вина.
- Джеми. Постійний контроль і моніторинг процесу приготування і внесення цукру для забезпечення високого стандарту якості і економічності процесу виробництва.
- Цукерки та жувальні гумки. Систематичний моніторинг кількості цукру при виробництві солодощів забезпечує високу якість продукції.
- Цукор. Це один з найбільш чистих продуктів харчування. Рефрактометри можна використовувати для ефективного моніторингу та контролю таких стадій виробництва як дифузія, очищення соку, випаровування і кристалізація. Інтернет маркет «SIMVOLT» пропонує рефрактометр для цукру купити в Україні з доставкою надійними перевізниками.
- В хімічній промисловості рефрактометри застосовують для контролю та моніторингу параметрів розчинників, спиртів, гліколів, кислот, добрив, фунгіцидів тощо.
Чому варто купити рефрактометр в інтернет-маркеті «SIMVOLT»
Маркет вимірювальних приладів «SIMVOLT» – надійний постачальник високоякісних вимірювальних приладів світових та вітчизняних виробників. Всі рефрактометри мають відповідні сертифікати якості та гарантійне обслуговування.
Кваліфіковані менеджери допоможуть з вибором моделі пристрою відповідно до його призначення та нададуть всю необхідну інформацію по телефону або в режимі он-лайн. Доставка здійснюється тільки надійними перевізниками в обговорений термін. Замовити рефрактометри для харчової промисловості або хімічної промисловості можна безпосередньо на сайті або у наших менеджерів за телефоном.