Кількість
|
Вартість
|
||
|
Рефрактометр призначений для проведення аналізу молока та інших рідин. Ця модель приладу має дві шкали: Brix та COMO. Рефрактометр виготовлений із високоякісних матеріалів (корпус - сталь, оптика - скло, гумовий окуляр і протиковзка ручка).
Діапазон:
0...32 % Brix
0...25 % COMO
Похибка:
0,2 % Brix
1 % COMO
Автоматична компенсація температури: від 10 до 30 °С
Вага без футляра: 180 г
З технологічної та економічної точок зору молоко можна розділити на сухий молочний залишок (СМО) і воду або сухий знежирений молочний залишок (СОМО), жир і воду. СМО - це показник вмісту всіх компонентів молока, крім води, що визначає вихід молочних продуктів.
Величину СМО визначають шляхом висушування наважки молока при 105 °С. СОМО - показник, що характеризує вміст сухих речовин за винятком жиру. Це більш постійний показник, оскільки в молоці вміст жиру є дуже варіабельний. Тому в практиці молочної промисловості при проведенні розрахунків по нормалізації вихідної сировини найчастіше використовують цей показник.
Величину СОМО визначають шляхом вираховування з сухого молочного залишку вмісту жиру, або використовують даний рефрактометр REF 330. Вміст жиру і густина визначаються в кожній партії молока, що надходить на підприємство.