Кількість
|
Вартість
|
||
|
Призначений для роботи з рідинами, що містять цукри (фруктові соки, безалкогольні напої, мед, вино), для контролю концентрації цукру в продуктах і напоях.
Прилад дає змогу перевіряти користувачеві «зрілість» фруктів, якість продукту після збору врожаю, управляти концентраціями під час обробки й пакування.
Рефрактометр також можна використовувати для того, щоб управляти концентрацією різних індустріальних рідин (концентрації в потоці, обполіскуючі суміші, тощо).
- Діапазон: від 28 до 62 % Brix
- Мінімальна шкала: 0,5 %
- Точність: ±0,2 %
- Автоматична компенсація температури: 10 °С до 30 °С
Brix (Брікс), або Balling (Боллінг) - американська одиниця вимірювання вмісту цукру у винограді, що приблизно відповідає подвоєній цифрі потенційного вмісту алкоголю, за умови, що весь цукор зброджений.
19,3 Брікса еквівалентні 10 % спирту.
Число Brix - це значення показника коефіцієнта заломлення, що відповідає концентрації сахарози у водному розчині, причому 1 одиниця Brix відповідає 1 граму сахарози в 100 г розчину при 20 °С.