Графік роботи:

Пн.-Птн.: 09:00–17:00

Замовлення на сайті приймаються цілодобово

0
Мій кошик
Каталог
Порівняння
Додайте товари для порівняння

Аналізатори активності води Walcom

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Коли йдеться про безпечність і якість харчових продуктів, є два найважливіші вимірювання, які повинні проводити всі виробники харчових продуктів: вміст вологи та активність води. Хоча ці вимірювання можуть здатися схожими, вони не однакові й не взаємозамінні. Аналізатори води Walcom допоможуть контролювати рівень активності води.

Вміст вологи та активність води вимірюють для двох різних цілей. Кожен тест розкриває власне уявлення про врожайність, якість і безпечність ваших продуктів. Навіть якщо ваша головна турбота про активність води, точний аналіз вмісту вологи має важливе значення для відповідності встановленим стандартам, і дуже важливо, щоб ви розуміли вимірювання для кожного.

Аналізатори активності води Walcom

Чому вимірювати вміст вологи та активність води дуже важливо?

Вміст вологи або вміст води — це вимірювання загальної кількості води, що міститься в їжі, зазвичай виражається у відсотках від загальної ваги. Це корисне вимірювання для визначення сухої ваги їжі та інгредієнтів, а також допомагає розрахувати загальний вихід. Його також можна використовувати для підтвердження завершення процесу сушіння продуктів.

Вартість більшості сировини залежить від ваги, тому виробники зазвичай намагаються використовувати якомога більше води, залишаючись у межах допустимих норм. Провівши простий тест на вміст вологи в сировині, що надходить, ви можете переконатися, що не переплачуєте за безкоштовну воду.

Так само вміст вологи у вашій їжі матиме прямий вплив на спосіб обробки, змішування та сушіння вашої їжі, а також на смакові відчуття, зовнішній вигляд і текстуру кінцевого продукту. Надлишок вологи може зробити ваш продукт більш рідким, ніж бажано, і створити грудки в сухих сумішах, що не приваблює ваших споживачів.

Вміст вологи визначає кількість води у вашій їжі та інгредієнтах, але активність води пояснює, як вода у вашій їжі буде реагувати з мікроорганізмами. Чим вища активність води, тим швидше зможуть розвиватися такі мікроорганізми, як бактерії, дріжджі та цвіль, що призведе до вищих стандартів зберігання продуктів.

Визначення активності води за допомогою аналізаторів Walcom розраховується шляхом знаходження відношення тиску пари в їжі до тиску пари чистої води і в основному використовується для визначення необхідних вимог до зберігання харчових продуктів і терміну придатності ваших продуктів.

Коли ви обчислюєте активність води, ви не вимірюєте кількість води в їжі, ви фактично вимірюєте «надлишкову» кількість води, яка доступна для використання мікроорганізмами. Кожний мікроорганізм має мінімальну й оптимальну активність води для росту, і важливо, щоб виробники харчових продуктів розуміли ці обмеження, щоб контролювати ріст патогенів, таким чином запобігаючи псуванню.

Якщо ваша їжа має діапазон активності води вище 0,85, її потрібно зберігати в холодильнику або використовувати інший бар’єр, щоб контролювати ріст патогенів. Якщо ваша їжа має діапазон активності води від 0,60 до 0,85, вона не потребуватиме охолодження, але матиме обмежений термін зберігання через дріжджі та цвіль.

Нарешті, якщо ваша їжа має водну активність нижче 0,60, вона матиме подовжений термін зберігання навіть без охолодження. Виробники харчових продуктів можуть застосовувати кілька тактик, зокрема висушування, заморожування або додавання розчинених речовин, таких як сіль або цукор, щоб зменшити рівень активності води в своїх продуктах і подовжити термін їх зберігання. Надійні технічні характеристики Walcom забезпечують високу точність вимірювання активності води.

Вимірювання вмісту вологи та активності води

Оскільки обидва вимірювання мають вирішальне значення для безпечності та якості харчових продуктів, виробникам харчових продуктів важливо мати точні та надійні розрахунки для кожного. На жаль, існує не так багато приладів, які можуть виконувати багато завдань одночасно, виконуючи ці два дуже необхідні вимірювання.

Щоб переконатися, що ваші продукти мають оптимальний рівень вмісту вологи та активності води, виробники харчових продуктів повинні використовувати вологомір і окремий аналізатор активності води, щоб гарантувати, що ваші продукти відповідають встановленим характеристикам. Ви навіть можете використовувати вологомір, щоб визначити кінцеву точку вашого методу сушіння та допомогти досягти бажаного рівня активності води.

В інтернет магазині https://simvolt.ua/ представлені сучасні вимірювальні пристрої для різних застосувань. Вся продукція відповідно сертифікована та постачається з інструкціями українською мовою.

Якщо у вас виникли складнощі при виборі необхідного пристрою та правильного його застосування — зверніться до менеджерів нашої компанії. Вони нададуть всю необхідну інформацію та продемонструють, що вимірювальним приладом Walcom визначення активності води відбувається швидко і легко.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.