(044) 221-93-73 (068) 867-43-47 (099) 423-46-53 (073) 041-80-26
Виноробство / Фрукти та Овочі
           
           
           

Рефрактометри в виноробстві

Одним з найдавніших напоїв, винайдених людиною, є вино. Виноробство - ремесло, яке стало традиційним для багатьох регіонів, а часто вийшло і на промислові масштаби. В процесі виробництва вина та інших алкогольних напоїв, в тому числі з натуральної сировини (фруктів і ягід) необхідно проводити вимірювання кількості цукру, спирту і т.д. Тому не обійтися без рефрактометра, купити який пропонує інтернет-магазин SIMVOLT в широкому асортименті. Заходьте на сайт в режимі онлайн, вивчайте пропозицію і оформляйте замовлення, не виходячи з дому!

Навіщо потрібні вимірювачі у виноробстві?

Вино - благородний напій, виробництво якого має кілька етапів:

  • вирощування винограду певних сортів;
  • збирання дикорослих ягід з лози;
  • відділення ягідок від грон;
  • витримка соку;
  • бродіння;
  • очищення, купаж і інші технологічні секрети.

Фактором, багато в чому визначає якість готової продукції, є ступінь зрілості винограду. Не варто покладатися тільки на смак, хоча досвідчені працівники можуть визначити цей параметр безпомилково. Врахуйте, що кожен вид напою передбачає використання різних сортів ягід і різну їх стиглість.

Ступінь зрілості винограду безпосередньо впливає на кількість цукру і кислоти: чим більш спіла ягідка, тим вона солодше (більше цукрів і менше органічних кислот) і навпаки. На момент збору врожаю необхідно домогтися максимуму цукру, контролювати рівень якого допоможе спеціальний професійний рефрактометр. Пізній збір також поганий - врожайність знижується, а підгнилі ягоди додають напою неприємний смак, запах і колір.

Портативні рефрактометри для виноробів

Приладом, який допоможе визначити рівень зрілості ягід, а також вміст цукру в них, є рефрактометр, замовити який можна в маркеті SIMVOLT. В першу чергу він визначає кількість цукру у виноградному соку, тому застосовується вимірювач, відкалібрований в градусах Брікс. Це спеціальна одиниця вимірювання, названа на честь вченого з Німеччини, який першим почав досліджувати концентрацію цукру в розчинах за допомогою рефрактометрів. Показує вона не тільки сумарну кількість всіх органічних цукрів (сахарози, фруктози, амінокислот та ін.), Але і є показником якості фруктів і ягід.

Немає універсального показника зрілості ягід, оскільки кожен сорт винограду відрізняється власними органолептичними властивостями. Для більш точних результатів необхідно брати зразки з різних куточків виноградника. Користувач, застосовуючи рефрактометр, отримує коефіцієнт, який потім порівнює з даними зі спеціальних таблиць.

Крім рівня цукру винороби оперують з іншою величиною - концентрацією алкоголю у вині та інших напоях. Процентне співвідношення алкоголю сильно відрізняється не тільки від типу напою, але і від його сорту, тому досліднику потрібні ще й таблиці з даною інформацією. Для вимірювань необхідний рефрактометр зі шкалою в одиницях VOL: 1 VOL дорівнює 16,83 г цукру в напої, який під час бродіння розкладається на вуглекислоту і власне алкоголь.

Особливості використання рефрактометра для вина, пива та інших міцних напоїв

Побутовий прилад допоможе дізнатися приблизні дані про солодощі та міцності напою, оскільки він має деяку похибку. Якщо ж необхідна висока точність, то рекомендується застосовувати професійний рефрактометр, недорого купити який можна просто зараз в маркеті контрольно-вимірювальної техніки SIMVOLT. На заводах, лабораторіях застосовують великі стаціонарні пристрої, але намічається тенденція щодо використання портативних приладів - більш зручних в експлуатації.

Для дослідження краплю досліджуваного розчину (забороняється досліджувати тверді і жорсткі речовини) поміщають на призму. Потік світла направляють на робочий елемент і фіксують зміну кута заломлення. Отриманий коефіцієнт порівнюють з табличними даними, з огляду на температуру навколишнього середовища і самого розчину. Після роботи робочу призму промивають дистильованою водою і витирають м'якою тканиною.

Якщо важлива точність досліджень, то перед кожним виміром проводять калібрування, час від часу влаштовують перевірку на точність. Якщо допускається невелика похибка, а визначення концентрації цукру і алкоголю проводяться нерегулярно, то перенастроювання можна робити рідше. У разі необхідності виконують переградуювання - цю процедуру, а також калібрування і перевірку виконують співробітники інтернет-магазину SIMVOLT під замовлення.

Маркет вимірювальних приладів SIMVOLT представляє вашій увазі широкий асортимент техніки - професійної та побутової, стаціонарної і портативної, цифровий і ручний. Це 100% оригінальна продукція іменитих брендів вітчизняного і зарубіжного походження. Вимірювачі добре зарекомендували себе, оскільки радують точністю, надійністю, довговічністю роботи навіть в інтенсивному режимі. Цифрові пристрої працюють в автоматичному режимі, мають рідкокристалічний дисплей і підсвічування.

Всі рефрактометри для вина замовити в Україні можна з офіційною гарантією, сервісним обслуговуванням, інструкцією на зрозумілій мові і, до того ж, зовсім недорого. Інтернет-магазин є офіційним представником багатьох брендів в Україні, тому має ексклюзивні умови поставки товару і утримує найнижчі ціни в регіоні.

Доставка вимірювальної техніки та аксесуарів здійснюється оперативно перевіреною компанією, яка має невисокі тарифи і ретельно запаковує тендітну продукцію для її захисту під час транспортування.

Маркет вимірювальних приладів SIMVOLT - це найкраще місце, де можна купити рефрактометри будь-які інші пристрої на вигідних умовах. Переконайтеся в цьому самі!