У маркеті вимірювальних приладів «SIMVOLT» представлено рефрактометри для алкоголю (REF 503), вина (REF 701), а також для вимірювання середньої кількості цукру у фруктах, овочах, соках, вині, безалкогольних напоях (REF 108) та ін.

Всі моделі виготовлені з корозійностійкого матеріалу. Проста і надійна конструкція з регулювальним гвинтом для налаштування окуляра і калібрування.

Рефрактометри для алкоголю та вина

Рефрактометр REF 513 для алкоголю призначений для використання переважно в харчовій промисловості, визначає показник заломлення світла в алкоголі. Прилад вимірює у  діапазоні від 0 до 25 % Vol та від 0 до 40 % Brix з точністю 0,2 % Vol і 0,2 % Brix.

Рефрактометр REF 701 для вина використовується в харчовій промисловості для вимірювання середньої кількості цукру у вині. Прилад створений для вимірювання вмісту та якості спирту у виноградному суслі. Застосовується у виноробстві та інших галузях промисловості, пов'язаних з обробкою виноградного сусла. Показує вміст алкоголю у вині та аперитивах. Рефрактометр REF 701 вимірює у трьох величинах: °Oe, KMW та Brix.

Шкала Ексле – це гідрометрична шкала, яка вимірює щільність виноградного сусла, що служить індикатором стиглості винограду і вмісту цукру. Застосовується у виноробстві. Згідно зі шкалою Ексле, один градус Ексле (°Oe) відповідає одному граму різниці між масою одного літра сусла при 20 °C і 1 кг (масою 1 л води).

Градус Брікс – міра масового відношення розчиненої у воді сахарози до рідини. Розчин в 25 °Bx – 25 % означає: 25 грамів цукру в 100 грамах рідини. Або, інакше кажучи, в 100 грамах розчину містяться 25 грамів сахарози і 75 грамів води. Шкала Брікс використовується найчастіше у харчовій та цукровій промисловостях.

KMW – вага сусла вимірюється як 1 грам цукру на 100 грам виноградного сусла. 1 °KMW приблизно дорівнює 5 ° Ексле.

Рефрактометр REF 701 вимірює в діапазоні від 0 до 140 °Oe, від 0 до 27 KMW (Babo) та від 0 до 32 % Brix з точністю 1°Oe, 0,2 KMW та 0,2 % Brix.

Рефрактометр REF 108 вимірює середню кількість цукру у фруктах, овочах, соках, вині, безалкогольних напоях і в цукровій промисловості

Рефрактометр REF 108 з діапазоном 0–80 % Brix використовується у харчовій промисловості для вимірювання середньої кількості цукру у фруктах, овочах, соках, вині, безалкогольних напоях і в цукровій промисловості. Точність вимірювання становить ±0,5 %.

У комплектацію до кожного із цих приладів, окрім самого рефрактометра, входять зручна піпетка для нанесення зразка на робочу поверхню приладу, спеціальна серветка, мініатюрна викрутка для калібрування, кейс для зберігання приладу та детальна інструкція з експлуатації.

SIMVOLTпропонує широкий асортимент рефрактометрів найрізноманітнішого призначення. Це рефрактометри для тестування каменів, рефрактометри для визначення точки замерзання в рідинах, рефрактометри для меду, рефрактометри для вимірювання питомої щільності сечі, плазми крові, білка сироватки і показника заломлення, рефрактометри для алкоголю, рефрактометри для визначення солі в проміле тощо.